Robbantás Kabulban


Nagy erejű robbanás történt kedden Kabul központjában, azon a környéken, ahol az amerikai nagykövetség található. Öngyilkos merénylő robbantott fel egy járművet. Többen meghaltak.

Öngyilkos merénylő vezette azt a járművet, ami Afganisztán fővárosában robbant fel kedd reggel. A robbantásnak valószínűleg áldozatai is vannak – jelentette be a belügyminisztérium szóvivője. Az áldozatok száma egyelőre nem tisztázott.

Az MTI több hírügynökség beszámolóira hivatkozva legkevesebb hat halottról ír, a BBC és a Reuters ugyanakkor nem közölt pontos számokat. A sebesültek száma a Reuters információi szerint eléri a kétszázat.

A lökéshullám következtében ablakok törtek ki. A robbantás után lövöldözés is kitört a helyszínen, beszámolók szerint gépfegyverek hangját lehetett hallani. Az öngyilkos merénylővel együtt érkező támadók és a biztonsági erők lőttek egymásra.

A robbanás helyszíne felett sűrű fekete füst gomolyog. Megszólaltak az amerikai nagykövetség szirénái is, de a külképviseleten azt mondták, hogy a robbanás náluk nem okozott bajt. Állítólag a NATO közelben található főhadiszállásán sem sérült meg senki.

A BBC úgy tudja, hogy az afgán védelmi minisztérium is a közelben van. A tálibok egy hete jelentették be, hogy tavasszal hadjáratot kezdenek Afganisztánban.