Az eltűnt maláj utasszállító újabb roncsdarabjait azonosították


A Mozambikban megtalált roncsdarabok kétségtelenül a Malaysia Airlines légitársaság 2014. március 8-án eltűnt MH370-es járatszámú repülőgépéről valók – derült ki az ausztráliai közlekedésbiztonsági hivatal (ATSB) szerdán nyilvánosságra hozott műszaki vizsgálati jelentéséből.

Darren Chester, a közlekedés és infrastruktúra ausztrál minisztere kijelentette, hogy a roncsokon lévő feliratok betűtípusa teljes mértékben megegyezik azzal, amilyet a malajziai légitársaságnál használtak, és nem egyezik meg azzal a betűkészlettel, amellyel az amerikai Boeing gyár annak idején a gépet Malajziába leszállította.

A Mozambik partjainál március elején megtalált egyik roncsdarab a hátsó vízszintes vezérsík, a másik pedig a szárny egy darabja. Ezek az eltűnt gép részei – szögezte le.

Hozzátette, hogy folytatódik a kutatás a repülőgép további roncsai után, még átfésülnek mintegy húszezer négyzetkilométeres területet.
A Malaysia Airlines Boeing 777 típusú gépének eltűnése a polgári légi közlekedés történetének egyik legnagyobb rejtélye. A gép 2014. március 8-án Kuala Lumpurból tartott Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén, de egy órával a felszállás után eltűnt. Az Ausztráliától nyugatra az Indiai-óceánban folytatott intenzív kutatások egyelőre nem sok eredménnyel jártak.

mti