Az SZBU tanácsadója szerint csüggednek a felkelők


Az ukrán titkosszolgálat elnökének tanácsadója szerint országának hadereje képes visszafoglalni a felkelőktől a donbászi területeket.

Jurij Tandit a 112-es hírtelevízióban arról beszélt, hogy hírszerzési információk alapján a felkelők oldalán nagy a kiábrándultság, mert nem kapják idejében az apanázsukat. Tandit azt állítja, a pénztelenség miatt sok harcos a túloldalon már le is tette a fegyverét.

Az Ukrán Nemzetbiztonsági Szolgálat (SZBU) tanácsadója úgy véli, az ukrán hadsereg képes lenne olyan erejű támadást intézni a felkelők ellen, hogy visszafoglalja az elveszített területeket.

Ugyanakkor azt is elismerte, egy ekkora beavatkozás nagyon nagy áldozatokkal járna, sok-sok ukrán katona életébe kerülne.
A tanácsadó úgy látja, hogy még az idén visszakerülhetnek Ukrajnához a donbászi területek. Mint mondta, minden jel erre utal. Azt pedig, hogy a felkelők intenzívebben lövik az ukrajnai állásokat, éppen azzal magyarázta, hogy félnek a támadástól, ezért lőnek állandóan, hogy erőt demonstráljanak az ukrán fegyveresek irányába.