Ingyenes szemészeti szűrés több magyar és kárpátaljai település lakóinak Beregsurányban


Csütörtöktől nyolc napon át ingyenes szemészeti szűrésen vehetnek részt a magyar-ukrán határ mellett fekvő magyarországi és kárpátaljai települések lakói Beregsurányban – közölte a szervező Lions Clubok Magyarországi Szövetsége szerdán az MTI-vel.

Közleményük szerint az április 21. és 28. között tartó akcióban elsősorban a rászoruló, látássérült embereket várják, akik a korrekció megállapítása után ingyenes, személyre szabott szemüveget kaphatnak.

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége három éve indította el országos, ingyenes szemészeti szűrési programját, amelynek keretében évente négyezer ember szűrését végezték el.

A szervezet kárpátaljai segélyprogramja révén az idei szűrést kiterjesztik nyolcszáz, Kárpátalján élő rászoruló részére is.

A szemüvegeket – amelyek értéke meghaladja az 5,5 millió forintot – a Magyar Optikus Ipartestület ajánlotta fel a Lions segélyprogramjának támogatására. A kezdeményezést a helyi önkormányzat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Kárpátaljai Református Egyházkerület egyaránt támogatja, utóbbi szervezetek például a szállás biztosításával, étkezési lehetőséggel és a szállítással segítik a résztvevőket.

mti