Erdélyben is az Ukrajnában élők megsegítésére gyűjtenek vasárnap


Ferenc pápa felhívására április 24-én, vasárnap világszerte az ukrajnai rászorulók javára gyűjtenek a katolikus templomokban. Jakubinyi György, a Gyulafehérvári Főegyházmegye főpásztora a gyűjtés kapcsán körlevelet adott ki, melyben adományozásra buzdít – írja a magyarkurir.hu.

Köztudott, hogy Ferenc Szentatya április 3-án a déli imádság (Regina Caeli) elimádkozása után jelentette be felhívását egy általános gyűjtésre, melyet vallási hovatartozástól függetlenül az Ukrajnában élő emberek megsegítésére kezdeményezett. A Szentatya ezzel kapcsolatban azt mondta:

„azok drámájára gondolok, akik az Ukrajnában folyó erőszak következményei miatt szenvednek: azokra, akik az ellenségeskedés által feldúlt földeken maradnak – az ellenségeskedés már ezrek halálához vezetett –, és mindazokra, akik – több mint egymillióan – a tartósan súlyos helyzet miatt arra kényszerültek, hogy elhagyják szülőföldjüket. Az érintettek elsősorban idősek és gyermekek… E célból külön gyűjtést tartunk április 24-én, vasárnap Európa minden katolikus templomában.”