Hatalmas robbanás egy mexikói gyárban, 3 ember meghalt, mérgező füst gomolyog


Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a robbanást, amelynek lökéshullámait a vegyi gyártól 10 kilométerre is észlelni lehetett. Helyszíni jelentések szerint a detonáció után tűz ütött ki, és hatalmas füstoszlop emelkedett a levegőbe. A mentőszolgálat arra figyelmeztette a környéken lakókat, hogy a robbanás következtében nagy mennyiségű mérgező gáz került a levegőbe, ezért ne menjenek az üzem közelébe – közölte az MTI.

Hatalmas robbanás történt, és tűz ütött ki a Pemex mexikói állami olajipari vállalat egyik vegyi gyárában Veracruz szövetségi államban; a cég tájékoztatása szerint legalább három dolgozó meghalt, és 136-an megsérültek, közülük 88 embert kórházban ápolnak.

A robbanás helyi idő szerint szerda délután három órakor történt a Coatzacoalcos melletti vegyi üzemben, ahol a PVC-gyártáshoz szükséges vinil-kloridot állítják elő. A detonáció erejére utal az, hogy a helyszíntől tíz kilométerre is érezni lehetett a lökéshullámot.

A mentőszolgálat arra figyelmeztette a környéken lakókat, hogy a robbanás következtében nagy mennyiségű mérgező gáz került a levegőbe, ezért ne menjenek az üzem közelébe. Elővigyázatosságból mintegy kétezer embert menekítettek ki a környékről, a hatóságok lezárták az utakat, szünetel a tanítás a közelben lévő iskolákban.

mti