Ingyenes telefonálás: jött egy új funkció a Facebook Messengerbe


Nem kell egyesével végighívogatni az ismerősöket ugyanazzal a hírrel, mostantól egyszerre akár 50 ember is ingyen telefonálhat a Facebook üzenetküldő alkalmazásában.

A Facebook nemrég igen határozott célt tűzött ki maga elé: szeretnék, ha a jövőben nem lenne szükség telefonszámokra ahhoz, hogy az emberek kapcsolatba lépjenek egymással – írja a HVG TEch rovata. Ennek érdekében néhány hónapja lehetővé tették, hogy bárki bárkit elérjen a Messengeren keresztül, most pedig az alkalmazáson belüli hanghívást fejlesztették tovább.

David Marcus, a Facebook Messenger fejlesztéséért felelős alelnöke szerdán bejelentette, a következő 24 órában Androidon és iOS-en is bekapcsolják az új funkciót, amivel csoportos beszélgetésekben indíthatunk majd netes hívást. Ehhez elég lesz a telefon ikonra bökni, majd kiválasztani, melyik csoport tagjaival szeretnénk beszélni. Ha elsőre nem lesz mindenki elérhető, beszélgetés közben tovább csörgethetjük azokat, akik még nem vették fel a telefont. A bejelentés szerint a résztvevők számát egyelőre 50 főben korlátozzák, vagyis maximum ennyi emberrel beszélgethetünk egyszerre.