Uniós ultimátum az új ukrán kormánynak


Johannes Hahn, az Európai Unió bővítési ügyekért felelős biztosa kijevi látogatása során ultimátumot az új ukrán kormánynak.

„Minél jobban halad a reformok végrehajtása, annál több támogatást tud nyújtani az Európai Unió és a nemzetközi közösség Ukrajnának. Az előírásoknak megfelelően meghatározott idő, 100 nap áll az új kormány rendelkezésére. Hiszünk abban, hogy a kabinet a rendelkezésre álló ideje alatt, szorosan együtt fog működni a parlamenttel, hogy megmutassák a reformok végrehajtására vannak hangolva”

mondta Hahn.

A biztos szerint szorosan együtt kell működni a Nemzetközi valutaalappal, és el kell törölni a faanyagok exportjának tiltó törvényét. Figyelembe véve Hahn utolsó követelményét elmondhatjuk, hogy Kárpátalja és a Kárpátok természetének az EU biztos látogatása nem hozott semmi jót.

A Kárpátok erdőirtása eddig is hatalmas problémát jelentett, ami az esős évszakokban árvízzel fenyegeti Ukrajna több megyéjét, de még Magyarországot is.

Az EU biztos azzal zsarolta meg Volodimir Grojszman miniszterelnököt, hogyha

nem teljesítik az elvártakat, akkor a következő 600 millió eurós kölcsön nem kapja meg Ukrajna.

A Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió követelései eddig kétes jellegű eredményeket hoztak az ukrán lakosoknak, hisz a nehéz gazdasági helyzetben lévő országban a tarifák növelésén kívül szinte semmit sem érezni. Amennyiben az EU ragaszkodik, és márpedig ragaszkodik a faexport megújításához, az beláthatatlan következményeket okozhat a Kárpátok erdeiben.