Esőkkel és viharos széllel jön a hidegfront


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint szombaton napközben fokozatosan megnövekszik, vastagszik a felhőzet. Eleinte csak elszórtan, majd délutántól nyugat felől egyre többfelé várható eső, záporeső. Néhol zivatar is lehet. A délnyugati szél megélénkül. Északnyugaton 15 fok körül, máshol még 18 és 23 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap borult lesz az ég, csak délután és szórványosan szakadozik fel rövid időre a felhőzet. Reggel sokfelé, délelőttől inkább már csak keleten lesz eső, záporeső. Az északnyugati szél nagy területen lesz viharos. Jelentős lehűlés várható: mindössze 9 és 17 fok közötti értékeket mutatnak a hőmérők. Markáns hidegfront érkezik.
Hétfőn marad a borongós idő. Az erősen felhős égből többfelé valószínű újabb eső, zápor. A szél kissé gyengül. Hűvös időnk lesz, a csúcshőmérséklet csak 12 fok körül alakul.
Kedden átmenetileg kevesebb felhő lesz felettünk, a nap is kisüthet. Elszórtan fordulhat elő csapadék. 14-15 fok körüli értékeket mérhetünk.
Szerdán borult időre van kilátás, többfelé esőkkel. Az északnyugati szél újra megerősödik. 10-11 fok körül alakul a maximum.