Ukrán Barbie az Everesten


A munkácsi születésű Irina Galaj, az első ukrán nő akar lenni, aki meghódítja a Föld legmagasabb hegycsúcsát, a körülbelül 8848 méteres Mount Everestet.

A hidrogén szőke, modellalkatú lány megjelenése az egyik alaptáborban nem kis döbbenetet váltott ki a hegymászók és a serpák körében.

„Igen élesen kirívok az itteni közegből, jobban mit egy buddhista kolostorban. A turisták és a hegymászók szeméből többnyire azt olvasom, amikor először meglátnak: Mit keresel itt, Barbie? Egyáltalán tudod hova kerültél? Meg akarod hódítani az Everestet? – kérdezte számon kérően az egyik „kolléga”. Talán le kellet volna vágatnom a hajam, ahhoz, hogy keményebbnek tűnjek”

– írta bogbejegyzésében Irina Galaj.
A fiatal nő megjelenésével és rózsaszínű jégcsákányával nemcsak a hegymászók, de a serpák körében is óriási kérdőjel. Az alpinista arról írt, hogy a kisorakozó hordárok gyakran nem tudják levenni a szemüket róla. Attól tartanak, büntetésképp őt fogják megkapni. Azzal nyugtatja őket, hogy egy szőke a hegyekben mindig jó ómen!

Mindenesetre a közzétett fotók tanulsága szerint, Irina jól érzi magát, nem unatkozik az alaptáborban. Egy sátorban két, láthatóan vidámnak tűnő hegymászó társaságában Whiskys üveget szorongat.