A családjával együtt öltek meg egy orosz rendőrtisztet


Családjának öt tagjával együtt meggyilkolták az orosz belügyminisztérium szamarai körzeti vezetőjének helyettes parancsnokát – írja az MTI. Az esetről a tárca sajtószolgálata számolt be.

Andrej Gost rendőrezredes 2013 és 2015 között Szizranyban egy több önkormányzat rendőrségének munkáját összefogó belügyi parancsnokság vezetője volt. Vele együtt három másik férfit és két nőt is meggyilkoltak az elkövetők. A holttesteket vasárnap, a Szizrany város melletti Ivasevka település egyik házában találták meg.

Szergej Goldstejn, a belügyi sajtószolgálat vezetője szerint a holttesteket különböző eredetű külsérelmi nyomok borítják. A helyszínen találtak egy hétéves kislányt is – a szintén megölt fivér lányát –, akit súlyos állapotban, fejsérüléssel szállítottak kórházba.
Az ügyben az orosz Nyomozó Bizottság vizsgálatot indított.

Nem példátlan az ilyen leszámolás Oroszországban: 2011-ben a dél-oroszországi Kuscsovkában egy 12 fős családot irtottak ki, köztük egy újszülöttet, három kisgyermeket, egyikük a szomszédból szaladt át véletlenül.

A gyilkosságot a helyben befolyásos Capok család követte el. Az áldozatok felét a szociológia kanditátusa, a helyi önkormányzat képviselője, Szergej Capok követte el. A bíróság az elmúlt öt év során három embert életfogytiglanra, hármat 20 év körüli börtönre ítélt. Szergej Capok hivatalosan szívinfarktusban halt meg 2014-ben. Négy további elítélt öngyilkos lett.

mti