Letölthető az ingyenes szemvédő alkalmazás


Egy eredeti megoldás, a Safety Screen app megvédi a felhasználók szemét az okostetelefonoktól, táblagépektől.

A Safety Screen abban segít, hogy a felhasználók – különösen a gyerekek – a mobil eszközüket mindig egészséges távolságban tartsák a szemüktől. Az alkalmazást a Samsung fejlesztette, de minden Android készülékre ingyenesen letölthető a Play Áruházból.

Az alkalmazás egy háttérben futtatható és a szülők által akár jelszóval is levédhető program, amely jelez, ha a készülék túl közel kerül a szemhez. Ekkor a fejlett arcfelismerő szoftvernek köszönhetően egy barátságos animáció ugrik fel, és lezárja a képernyőt. A feloldáshoz a készüléket egyszerűen csak biztonságos, legalább a minimális javasolt távolságba kell helyezni a szemtől.

A Vision Council nemzetközi szervezet felmérései szerint a rövidlátás (myopia) egyre többeket érintő probléma, melynek kialakulását genetikai és környezeti tényezők egyaránt befolyásolják. Az utóbbiak közé sorolható, hogy míg az olyan „rövid-távolságú” aktivitásokkal töltött idő, mint a digitális eszközhasználat, folyamatosan nő, addig egyre rövidebb ideig éri szabadidős tevékenység során természetes fény a szemet. A digitális eszközökkel a gyermekek és a tinédzserek is megerőltethetik a szemüket, amely hosszú távon ronthatja a látásukat.

forrás_Hiradó