Átadták a Zrínyi Ilona ösztöndíjakat


Missziós munkának nevezte a kárpátaljai magyar pedagógusok munkáját dr. Simon Attila István, a Hármashalom Alapítvány tiszteletbeli elnöke Beregszászon a II. Rákóczi Ferenc főiskolán.

2016. április 23-án Beregszászon kerültek átadásra azon ösztöndíjak, amelyre a Zrínyi Ilona Ösztöndíjprogram keretében a Kárpátalján magyarul tanító pedagógusok pályázhattak.

Simon Attila úgy fogalmazott,

a magyar nemzet egy, a múltból a jövőbe tartó lánc, melynek minden generációja egy-egy láncszem.

Bármelyik láncszem meggyengül, vagy elszakad, az helyrehozhatatlan következményekkel járhat a magyarság egészére nézve. A Hármashalom Alapítványon keresztül megmutatkozott az anyaországi civilek, a magánemberek felelősségtudata nemzetünk jövőjével szemben, így ebben a tanévben már másodszor kerülhetett átadásra 350 kárpátaljai pedagógusnak 20 ezer forint ösztöndíj. Ehhez kellett még a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatása is, amely nagy lendületet adott az immár tizenegyedik tanévben sikerrel folytatott ösztöndíjprogramnak.

Külön köszönetet mondott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal munkatársainak és kormánymegbízottjának Kozma Péternek, akik kevesebb, mint egy hét alatt 410 ezer forintot ajánlottak fel az ösztöndíjprogram javára – olvashatjuk a Hármashalom Alapítvány közleményében.