Csokis bonbon emeli majd fel Beregsurányt?


Nincs abban semmi meglepő, ha azt állítjuk: keleten nincsen kolbászból a kerítés. Éppen ezért is örömteli, ha az ország ezen szegletében új munkahelyekről, távlati tervekről, a régió adottságait kiaknázó, azokra alapozó gazdasági beruházásokról írhatunk.

Varga Attilának, a beregsurányi Fruitbonbon Kft. ügyvezető-igazgatójának, valamint Galambica János tulajdonosnak van egy (édes) álma: helyben megtermelt alapanyagokból, a helyi munkaerőre építve egy olyan magas élvezeti értékkel bíró csokoládés gyümölcsdesszertet szeretnének megalkotni, amely az édességet kedvelők körében a világ bármely pontján előkelő helyet tud magának kivívni.

Néhány mondatban a vállalkozásról: a Fruitbonbon Kft. 2013-ban alakult, akkor még Gold Desserts Kft. néven. A tervek szerint édesség forgalmazásával szerették volna megteremteni a cég jövőjét, hiszen hazánkban sokan kedvelik az Ukrajnában készült édességeket. Az elképzelést tettek követték: laboratóriumi vizsgálatok sokaságát követően eljutottak odáig, hogy a nekik tetsző termékeket forgalomba tudják hozni Magyarországon.

– Mindeközben saját márkanevet kreáltunk, csomagolást fejlesztettünk, azaz tettük a dolgunkat, hogy sikerre tudjuk vinni vállalkozásunkat – mondta lapunknak Varga Attila, akiben folyamatosan érlelődött a gondolat: mi lenne, ha a keleti határhoz közel gyártanák az édességeket, kiküszöbölve ezáltal a beszállítás bonyodalmából adódó szűk keresztmetszeteket.

– Elkezdtünk az elképzelésnek helyet keresni. Leginkább olyan régióban gondolkodtunk, ahol relatíve kevés lehetőséggel bíró, de dolgozni akaró emberek élnek, ahol hagyománya van a gyümölcstermesztésnek, a gyümölcsnek, mint leendő termékeink legfőbb alapanyagának. Így jutottunk el Beregsurányba

– tette hozzá Varga Attila.

Jelenleg egy kis csomagoló üzemben folyik a munka. Itt a Kárpátaljáról érkező, javarészt kézzel készült gyümölcsbonbonok csomagolásának próbagyártása zajlik, a csomagolás formáját mi álmodjuk meg. A dolgozóink elhivatottak, a következő hónapban szeretnénk átlépni a tíz fős alkalmazotti létszámot – mondta a Fruitbonbon Kft. ügyvezetője.

forrás_SZON