Merkel népszerűsége mélyrepülésben Németországban


A német kormány nem tud úrrá lenni a menekültügyi helyzeten – a német ARD országos köztelevízió felmérése szerint így látják a németek. Nagymértékben gyengült Angela Merkel kancellár támogatottsága Németországban, és csökkent az általa vezetett CDU/CSU jobbközép pártszövetség népszerűsége is.

Az ARD országos köztelevízió felmérése szerint a németek 52 százaléka úgy látja, hogy Angela Merkel kormánya nem tudja kezelni a menekültügyi helyzetet, és csak 46 százalék vélekedik úgy, hogy képes erre. A menekültügy mellett a nyugdíjrendszer a másik meghatározó téma a nyilvánosságban, és a németek többsége ebben az ügyben sem bízik a kormányban.

Több mint kétharmaduk, 67 százalék szerint a berlini vezetés nem tudja megakadályozni az időskori elszegényedést, és csupán 28 százalék szerint képes erre.

Az ARD Deutschlandtrend című kutatássorozatának új adatfelvétele szerint a Merkel vezette CDU/CSU pártszövetség országos választói támogatottsága 33 százalékos, ez 1 százalékpontos csökkenés április elejéhez képest, és a legrosszabb érték 2011 óta.

mti