Újranyitották a felrobbantott brüsszeli metróállomást


A brüsszeli Maelbeek metróállomáson március 22-én robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő, tizenhat embert megölt. A helyreállítási munkálatok végeztével most újra megnyitották a metróállomást.

A metrókocsiban végrehajtott robbantástól az állomás is súlyosan megrongálódott. Nagyjából egy hónapig tartottak a helyreállítási munkálatok, ezalatt zárva tartott.

A rendőrség szigorú biztonsági intézkedéseket léptetett életbe, az állomáson erősen felfegyverzett katonák járőröznek. Az egyik utas azt mondta:

“Most nyugodtnak érzem magam, mert tudom, hogy meghozták a szükséges intézkedéseket, és látom, hogy megerősítették a biztonságot”.

Az uniós intézmények közelében lévő Maelbeek metróállomáson egy emlékfalat is felállítottak az áldozatok emlékére – írja az MTI.

Az STIB, a helyi tömegközlekedési vállalat szerint hétfőre teljesen helyreállt a metróközlekedés Brüsszelben. A metróhálózat mind a 69 megállója zavartalanul üzemel, a metrók az eredeti menetrend szerint, reggel 4 óra 30 perc és éjjel 0 óra 30 perc között közlekednek.