30. ülését tartotta a Magyar Ifjúsági Konferencia Kárpátalján


A hétvégén Kárpátalján ülésezett a Magyar ifjúsági Konferencia, mely a magyarországi és határon túli ifjúsági szervezetek legmagasabb egyeztető fóruma. A jelenlévőket Schanda Tamás ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, dr. Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke, valamint Buhajla József főkonzul köszöntötte – olvashatjuk az EMMI Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság közleményében.

Az egy évvel korábbi célkitűzésnek eleget téve, a Konferencia idén jogi személlyé alakult, így szervezetileg megerősítve képviselheti a magyar fiatalok érdekeit.

A Konferencia zárónyilatkozata kitért a szerbiai és romániai parlamenti választásokon való nagyarányú magyar részvétel fontosságára, külön hangsúlyozva annak jelentőségét, hogy Erdélyben több fiatal is indul a választásokon, s az ifjúsági szervezetek meghatározó szerepet vállalnak a magyar közösség képviseletében.

A Magyar Ifjúsági Konferencia által elfogadott teljes zárónyilatkozat megtekinthető a www.magyarifjusagikonferencia.eu oldalon.