Egy ukrán katona életét vesztette


Iszaev Szergej Vladimirovics a 122. légi dandárban szolgált. Felesége és két kiskorú gyermeke gyászolja.

Pontos információ arról nincs, hogy hol vesztette életét, de lehetséges, hogy ő volt az a katona, aki április 25-én sérült meg egy drón támadásban Konsztantyinovka mellett – közölte az Unian. A tegnapi támadásról Andrej Liszenko, az elnöki adminisztráció ATO-ügyi szóvivője beszélt.

„Egy katona megsérült az ellenséges drón támadása közben, ami egy gyúlékony anyagot dobott le. Az incidensre az ukrán hadsereg által ellenőrzött területen került sor Konsztantyinovka város mellett”

– mondta Liszenko. Erre utal a 122. légi dandár Facebook oldalán egy fénykép is, ahol Iszajevet egy ukrán zászló előtt fényképeztek le, ahol Konsztantyinovka város címere látható.

Arról is hír érkezett, hogy az ukrán katonák április 25-én az esti órákban foglyul ejtettek egy felkelőt Zajcevo mellett. Erről már az 53. egység nyilatkozott. „Tegnap este harcok voltak Zajcevo mellett. A lázadók egyik felderítő csapata megtámadott, a mieink pedig válaszoltak. Az egyik felkelőt megsebesítették és foglyul ejtették. A többiek közül volt aki meghalt, vagy elszaladt. Sokan voltak, de nem menekült el mindenki” – nyilatkozta egy ukrán katona – számolt be az Unian.