Nem kérnek többet Szavik Suszterből


Az ismert televíziós személyiség évek óta közkedvelt ukrajnai politikai-közéleti show-műsorokat gyárt. A legújabb munkavállalási engedélyét két hete kapta meg az illetékes foglalkoztatási hivataltól, de a központban annak kiadása után két héttel visszavonták azt – közölte a Korrespondent.

Döntésükről értesítették az ismert tévés ügyvédeit is. Ez azt is jelenti, hogy Susztertől megvonják az ukrajnai tartózkodási engedélyét is. A betiltásáról szóló hírt megerősítette Szerhij Lescsenko kormánypárti parlamenti képviselő is.

Szavik Suszter politikai televíziós szerepvállalását leginkább az Euromajdan során hatalomra került politikai körök kritizálták. A legfőbb kifogásuk az volt, hogy miért hív meg a stúdiójába ellenzéki képviselőket is. Az elhangzott vádak szerint ezt nem lenne szabad megennie, mert az ex-régiósok csak destabilizálni szeretnék az ukrajnai helyzetet. Szavik suszter rendre más és más csatornákon tűnt fel, mer egy-két műsora után politikai nyomásra az adott televízió társaságok kénytelenek voltak szakítania a népszerű tévéssel. aki rendre kényelmetlen kérdéseket szögezett a hatalompártok képviselőinek.