Nincs meg a Hoverla licence a következő idényre


Az Ukrán Labdarúgó Szövetség Licencadó Testülete április 22-i kijevi ülésén hat élvonalbeli csapatnak – köztük az Ungvári Hoverlának – nem adta meg a következő szezonban való induláshoz elengedhetetlenül szükséges licencet.

A szövetség tájékoztatása szerint a Premier Ligás licencet igénylő klubok közül hatan – a Dinamo, a Sahtar, a Vorszkla, az Olimpik, az Olekszandrija és a Csornomorec – megfeleltek a feltételeknek, míg a Hoverla és a Metaliszt kérelmét elutósították. A Dnyipro, a Kárpáti, a Zorja valamint a Sztal kérvénye hiánypótlás után kerülhet újra a testület elé. A Voliny és az idei szezon közben csődbement Metalurg nem is kérvényezte az induláshoz szükséges licencet.
A testület ülésén jelen volt Olekszandr Sufrics, a Hoverla alelnöke, aki felszólalásában próbálta meggyőzni a grémium tagjait arról, hogy amennyiben megkapják indulási engedélyt, azonnal rendezik az egykori játékosokkal szemben fennálló tartozásokat. A bizottságot ezúttal nem dőlt be Sufrics újabb ígéreteinek. Az ungváriaknak tíz napjuk van fellebbezésre.
A múlt hét végén a szövetség fegyelmi és ellenőrző bizottság kilencpontos levonással sújtották a Hoverlát, ezzel az ungváriak kiesést jelentő helyre csúsztak vissza.