Fury Klicskónak: szégyen, hogy egy kövér ember legyőzött


A Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) nehézsúlyú világbajnoka, Tyson Fury igen élesen kritizálta Vlagyimir Klicskót, a brit bokszoló szerint szégyen, hogy egy profi sportoló nem tudott legyőzni egy kövér embert.

Fury és Klicsko tavaly novemberben Düsseldorfban bunyózott egymással, pontozással akkor Fury nyert. Az ukrán klasszis később azt mondta, hogy fejben nem volt ott a ringben, és ragaszkodott a szerződésben rögzített visszavágóhoz – írja a Faktor.

Most egy közös sajtótájékoztatón találkoztak, Fury pedig minden másodpercet felhasznált annak érdekében, hogy minél kellemetlenebb helyzetbe hozza riválisát, mindez már a pszichikai harc része.

„Szégyen, hogy hagytad, hogy legyőzzön egy kövér ember – mondta Fury, miközben levette a pólóját, és a hasát szorongatta. – Még csak nem is úgy élek, mint egy profi sportoló. Nem is vagyok profi, szégyen annak nevezni engem. Vlagyimir szigorú szabályok szerint éli az életét, de minek érte meg évekig profiként dolgozni, ha nem tudsz legyőzni egy kövér embert? 30 évesen, dagadt disznóként is legyőztem volna. Még csak formába sem kellett volna hoznom magam.”

A visszavágót július kilencedikén rendezik Manchesterben.