Jövőre is 70 milliárd forintot adnak a magyar közmédiának


3,1 százalékos növekedéssel és 2,4 százalékos hiánnyal számol a jövő évi költségvetés – a büdzsé tervezetét tegnap nyújtotta be a parlamentnek Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter szerint a 2017-es költségvetés biztosítja majd, hogy minden magyar ember léphessen előre egyet. Az ellenzéki pártok szerint azonban csak a kormányt és oligarcháit szolgálja a jövő évi büdzsé – íjra az ATV.

Nem bízta a véletlenre Varga Mihály – nemzeti színű szalaggal átkötött pendrive-on, cd-n és még papíron is átadta a jövő évi költségvetés tervezetét Gulyás Gergelynek, aki szerint ez a büdzsé, szemben a 2010 előttiekkel, hiteles képet fest az országról.

Közszolgálati hozzájárulásként 70,14 milliárd forintot javasol a közmédiának juttatni a jövő évi költségvetés

kedden benyújtott tervezete; ez mintegy negyedmilliárd forinttal magasabb a 2016-ra megszavazottnál. A tavaly elfogadott, idei költségvetésben 69,86 milliárd forintos közszolgálati hozzájárulás szerepel.

Tavaly november 3-án, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) idei költségvetéséről szavazva az országgyűlés úgy határozott, hogy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) működésére összesen 77,7 milliárd, az NMHH-éra 32,3 milliárd, míg a médiatanácséra 481 millió forint áll rendelkezésre. Ebben szerepelnek a közszolgálati hozzájárulás mellett a szervezetek piaci bevételei is.

További részletek a költségvetésről ITT.