Egy kislánynak igazolvány és repülőjegy nélkül sikerült Moszkvából Szentpétervárra utaznia (videó)


Egy tízéves kislánynak felnőtt kísérő, igazolvány és repülőjegy nélkül sikerült a moszkvai repülőtér összes biztonsági ellenőrzésén túljutnia, majd Szentpétervárra elutaznia anélkül, hogy az bárkinek feltűnt volna – közölte szerdán az orosz közlekedési rendőrség.

A kislányra, aki előző nap az iskolába indult otthonról, csak a szentpétervári Pulkovo repülőtéren lettek figyelmesek a hatóságok – írta az MTI.

A tízéves gyerek a moszkvai Vnukovo légikikötő összes ellenőrzőpontján, vagyis a bejáratnál található fémdetektoros kapun, a csomagellenőrzésen, a vámhatóságok vizsgálatán és a repülőgépre beszálláskor szokásos beszállókártya-ellenőrzésen is a legapróbb probléma nélkül jutott át.

A helyi sajtó a repülőtér biztonsági szolgálatára hivatkozva arról számolt be, hogy a kislánynak kétszer is úgy sikerült észrevétlennek maradnia, hogy gyerekekkel utazó felnőttek csoportjához csatlakozott, a járaton pedig leült az egyik szabadon hagyott ülőhelyre.

A Moszkva-Szentpétervár járatokat működtető Rosszija légitársaság egyik munkatársa azt mondta, hogy a repülőtéri szolgálatok felelősek az utasok ellenőrzéséért. Mindenesetre hozzátette, a légitársaság nem hárítja el magáról a felelősséget, belső vizsgálatot indított az ügyben.

A Vnukovo reptér sajtószolgálata nem kommentálta a történteket.

Pavel Asztahov orosz gyermekjogi biztos azt mondta, a kislány utazása “komoly vészjelzés” a reptéri biztonsági állapotokról.

karpathir