Az év praxisa a Kárpát-medencében: három kárpátaljai díjazott


Idén hatodik alkalommal indult útjára Magyarországon, ezúttal az Országos Tisztifőorvosi Hivatal szervezésében „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat – írja a KISZO.

Az elmúlt öt év alatt majd 1000 magyar és határon túli remek háziorvos és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését, közülük százan kapták meg a kitüntető elismerést az Emberi Erőforrás Minisztérium Egészségügyi Államtitkárságának épületében. Az ajánlók ezúttal is a hálás betegek, a polgármesterek, a nyugdíjasklubok, alapítványok, szerkesztőségek, akik, illetve amelyek 150 ajánlást küldtek be a pályázat portáljára az anyaországból, Erdélyből, Ukrajnából és a Felvidékről. A TOP 20-at a zsűri választotta ki, a végleges sorrendet pedig az internetes közönségszavazás döntötte el.

Jó hír, hogy információink szerint a Kárpáti Igaz Szó ajánlása nyomán benevezett kárpátaljai orvosok közül hárman is a díjazottak között vannak: dr. Csernyicskó Natália tiszaújlaki, dr. Poljovoj Miklós mezővári, valamint dr. Popovics László fertősalmási családorvos. Ezúton is gratulálunk nekik.
A szavazás mérlege szerint a www.azevpraxisa.hu portálra 45 526 szavazat érkezett és 171 777-en látogattak el. A nyertesek bejelentésére május 4.-én kerül sor a minisztérium Arany János utcai épületének nagytermében.