Befejeződött a megye dekommunizációja


Hennagyij Moszkal, a megye kormányzója Facebook oldalán irta, hogy véget ért a megye dekommunizációja. A kommunista szimpatizánsokat azzal fenyegette, hogy a hadrendkiegészítő parancsnokságok különös figyelmet fognak rájuk fordítani.

Megszűntettek minden Lenin, Dzerzsinszkij, Kirov és Komszomolszk utcát. Moszkal meglepődött, hogy a megyében sok olyan ember van, aki nem ért egyet a kommunizmusból fennmaradt utcanevek leváltásával.

„Nagybereznán a rendeletem értelmében az Ivan Lokota utcát Vaszil Nalivajko (a 128-as brigád egyik elhunyt katonájáról) utcára nevezték. Ezután több tucat levelet kaptam a település lakóitól, hogy adjuk vissza a régi megnevezést”

– írta Moszkal. Egy másik példát is felhozott a Munkácsi járásban lévő Klacsanó településről, ahol a Vorosilov utcát Vaszilij Lavkajról, a Jobb Szektor keleten elhunyt katonájáról, a Zsovtnevát pedig Albert Padjukról az Azov egység katonájáról nevezték el. A település falusi tanácsa viszont két héttel az átnevezés után megváltoztatta ezeket az utcaneveket a semleges Nivljanszkaja és Vinohradnaja utcára. Moszkalt viszont ez bosszantja és be fogja panaszolni ezt a döntést.

Bosszúként már megígérte, hogy mobilizáció esetén erre a két településre különös figyelmet fog fordítani a hadrendkiegészítő parancsnokság – írta az ua-reporter.