Az első magyar dollármilliárdos

Csányi Sándor. Csányi Sándor a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke és Kassai Viktor játékvezető, a 2011. május 28-i londoni Wembley-stadionban rendezett Bajnokok Ligája döntő vezetője a Magyar Rádió 180 perc című műsorának vendégei 2011. 05. 30-án. A beszélgetés riportere: Lantos Gábor. A 180 perc műsorvezetője: Rábai Balázs.

Csányi Sándor felkerült a világ leggazdagabb embereinek listájára. Ő az első olyan nagyon gazdag magyar, aki már annyira gazdag, hogy odafér a világ leggazdagabbjai közé.

Ami azt illeti, Csányi már korábban a világ leggazdagabbjai között volt, csak mi nem tudtunk róla, az eddigi Forbes-listáknál ugyanis nem vették számításba az OTP-vezér szingapúri cégeit. És azt hitték, hogy csak 159,5 milliárd forintja van.

Holott ez nem igaz, Csányinak nagyobb a vagyona: egy jelentős részét például éppen Szingapúron tartja. Majdnem akkora összegről van szó, mint amennyit a rakás ismert hazai élelmiszermárkát (Pick, Mizo, Délhús, Csányi Pincészet) tömörítő Bonafarm-csoport ér. Most ezt a részt is hozzáadták eddigiekhez, Csányi Sándor összes vagyonát 287,9 milliárd forintra becsülve. Ezzel megugorja a Forbes World’s Billionaires nevű lista küszöbét, ahol 1 milliárd dollár a beszálló.

(index)