5 éve ölték meg Oszama bin Laden-t

oszama

Ma 5 éve ölték meg Oszama bin Laden-t. A hírhedt terrorvezér tervelte ki a szeptember 11-i merényleteket. A támadásokban több mint 3 ezer ártatlan ember halt meg. Az amerikai hírszerzés 2011. május 2-án ütött rajta a pakisztánban bujkáló bin Laden-en.

Jó hírrel lépett a Fehér Ház kamerái elé Barack Obama az Egyesült Államok elnöke öt évvel ezelőtt, pontosan ezen a napon.

„Ma este azt a hírt hozom az amerikai embereknek és az egész világnak, hogy az Egyesült Államok végrehajtott egy katonai műveletet, amely végzett Oszama bin Ladennel, az al-Kaida vezetőjével, és a terroristával, aki ártatlan férfiak, nők és gyermekek ezreinek életéért felelős”

– mondta az elnök.

Az amerikai haditengerészet elitkommandója, a SEAL hatos csapata 2011. május 2-án ütött rajta a terrorvezér búvóhelyén. Az akció 40 percig tartott, és nem volt teljesen gördülékeny: a kommandósok egyik helikoptere lezuhant, fel kellett robbantani. Bin Ladent végül megölték, hamvait pedig a tengerbe szórták.Barack Obama egy televíziós interjúban visszaemlékezve most azt mondta: reméli, hogy a terrorvezér utolsó pillanatában egy amerikait látva megértette: az amerikaiak nem felejtették el azt a 3000 embert, akit ő megölt.

forrás_atv.hu