Ellenőriznek az osztrák hatóságok

migrans_ausztria

Az osztrák-magyar határ Vas megyei szakaszán minden kifelé tartó autót megállítanak az osztrák hatóságok. Az ellenőrzést a körmendi menekülttábor miatt vezették be.

 

Megállítják az autókat a határon az osztrák rendőrök, majd igazoltatják a sofőröket és kinyittatják a csomagtartót. Pinkamindszent mellett Rábakeresztúrnál is megállítják az autókat, de az ellenőrzés nem okoz komolyabb fennakadást a forgalomban, mert gyorsan zajlik.

Az ellenőrzés oka az lehet, hogy a magyar  Belügyminisztérium múlt héten azt közölte, hétfőn érkeznek az első menedékkérők Körmendre. A nyugat.hu információi szerint azonban még nem érkeztek buszok az ideiglenes befogadó állomáshoz: eddig csak újságírók gyűltek össze a 300 fős tábor körül.

Mint írják: “a rendészeti szakközépiskola udvarán csak a kiszolgáló személyzetet láttuk reggel. Délelőtt tűzoltók érkeztek, hogy helyrehozzák az esőtől megrogyott sátrakat.”

A körmendi tábort március elején kezdték építeni, és összesen 56 ötszemélyes sátrat állítottak fel. Az osztrákok már korábban elkezdtek felkészülni, ha a Körmendre megérkeznek a menekültek: Moschendorfnál sátrakat állítottak fel a határnál.A portál felidézi, hogy Körmenden tavaly ősszel egyszer már felépítették az ideiglenes befogadó állomást, de akkor a menekültek alig használták a sátrakat, mert miután leszálltak a buszról egy-két órányi pihenő után gyalog indultak tovább Ausztria felé.