Súlyos pofonok a Sahtar Doneck–Dinamo Kijev meccsen


Az ukrán bajnokság már eldőlt, de vasárnap este rendezték a Sahtar Doneck – Dinamo Kijev összecsapást, ami nem várt keménységbe torkollott.

A Dinamo három fordulóval a bajnokság vége előtt 7 ponttal vezetett a második Sahtar előtt. Azonban a kijevieknek még van egy meccsük a Metalurggal, de a zaporizzsjai klub visszalépett a pontvadászattól, így garantált a három pont, vagyis bajnok a kijevi kék-fehér alakulat. A fővárosiak zsinórban második, összességében pedig 15. bajnoki elsőségüket szerezték meg az ukrán élvonalban.

Ilyen előzmények után érkeztünk el vasárnap este a szuperrangadóhoz, ahol Mircea Lucescu – az EL-elődöntő visszavágójára tartalékolva – szinte második csapatát küldte pályára, míg Szerhij Rebrov a legerősebbnek gondolt tizeneggyel vette fel a küzdelmet. Ennek ellenére a lembergi albérletben szereplő doneckiek magabiztos, 3-0-ás győzelmet arattak.

A harmadik gól után tömegverekedés alakult ki a pályán, amit csak nagy nehézségek árán tudtak megfékezni a játékvezetők. A bíró három kiállítást osztott ki.

A verekedést az alábbi felvételen tekinthetik meg.

forrás_MNO