Ukrán embercsempész Komáromban


Az Esztergomi és a Komáromi Rendőrkapitányság járőrei 2016. április 30-án 2 óra körül Komárom, Erzsébet-hídnál ellenőriztek egy magyar hatósági jelzéssel ellátott személygépkocsit.

A járművet Y. Artur 30 éves ukrán állampolgár vezette, utasai közül mind a nyolcan afgán állampolgárnak vallották magukat. Az afgán állampolgárok nem rendelkeztek okmányokkal, valamint nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat. A rendőrök megállapították, hogy a járművezető a nyolc főt jogellenesen akarta külföldre juttatni.

A rendőrök a járműben utazókat elfogták és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A nyomozók Y. Artur ukrán állampolgár ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

A Komáromi Rendőrkapitányság járőrei 2016. április 30-án 6 óra körüli időben, állampolgári bejelentés alapján az 1-es számú főúton, Ács külterületén ellenőriztek hat fő afgán állampolgárt, akik gyalog közlekedtek Győr irányába. A külföldiek nem tudták jogszerű magyarországi tartózkodási helyüket igazolni, ezért őket a rendőrök szintén a Komárom-Esztergom megyei Rendőr főkapitányságra előállították.
A rendőrök mindkét esetben felvették a kapcsolatot a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal – tudatta a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.