Bajnok a Leicester City


A Leicester City nyerte az angol labdarúgó-bajnokságot, ami a csodával határos, mondják hozzáértők.

A 36. forduló zárómérkőzésén ugyanis a Tottenham Hotspur nem tudta megverni a Chelseat: 2-2 lett a végeredmény. Ez pedig azt jelenti, hog a Tottenham Hotspur ledolgozhatatlan hátrányba került. A Leicester City hét ponttal vezeti a tabellát két fordulóval a Premier League vége előtt.
A csapat egyik megszállott drukkere azt mondja, hogy ő 52 éve ott van a Premier League minden meccsén – 73 éves -, de ilyet még nem látott. Minden nagy pillanatnak részese volt, de ez a mostani mindenen túltesz, ez élete legnagyszerűbb éjszakája, ami azért nem semmi az ő korában – teszi hozzá nevetve.

Egy fiatalember pedig arról beszél, hogy ezt soha senki nem gondolta volna. Neki a lélegzete is elállt.

Nem tudja szavakba önteni, mit érzett.
Leicesterben mindenki a bajnokokat ünnepli. Azt a csapatot, amely a kiesés határáról indította az idei szezont, mégis történelmet írt.

Az 1884-ben alapított Leicester City történelme legnagyobb diadalát ünnepelheti, ez a „rókák” első bajnoki címe az angol futball legmagasabb osztályában. Claudio Ranieri Carlo Ancelotti és Roberto Mancini után harmadik olasz trénerként nyerte meg a Premier League-et.

A szezon előtt 5000:1-hez adták a Leicester City végső győzelmét – ennél nagyobb futballsztori ebben a szezonban már biztosan nem íródik.

És kérdés, egyáltalán íródott-e ennél nagyobb valaha is…