Kizárták a képviselőnőt, aki babával akart bemenni a parlamenti ülésre


A szlovák parlament üléstermébe az egyik képviselőnő féléves kisbabájával akart bemenni, de a biztonsági őrök nem engedték be.

A házelnököt helyettesítő Bugár Béla azt mondta Simona Petríknek, hogy nem viheti be a gyereket az ülésterembe. Aztán valahogy mégis megoldották a kérdést. A parlamentben kisebbfajta botrány tört ki, mikor nem engedték be a képviselőnőt. – írja a nol.hu

A műtét után lábadozó házelnök helyettese a következőkkel indokolta a döntést:

“A házszabály szerint a tanácskozás színhelyére csak a képviselők léphetnek be, mások nem. Síró csecsemők pedig semmiképpen sem tartózkodhatnak ott. Ráadásul valamelyik honatya influenzás lehet, s megfertőzheti őt, hiszen nyilván még nem kapta meg a szükséges védőoltásokat.”

A történtekből nagy botrány kerekedett, amelyről a szlovák sajtó és a közösségi oldalak is beszámoltak. Petrík pedig arra panaszkodott, hogy nincs a parlamentben olyan helyiség, ahol lehetne szoptatni vagy pelenkázni.

Ekkor azonban a Szabadság és Szolidaritás egyik képviselőnője állt elő a megoldással. Lucia Nicholsonová, aki nemsokára szülni fog felajánlotta a pártjának juttatott egyik dolgozószobát átalakításra.