A Red Bull kirúgta Kvjatot


Úgy látszik, hogy a hazai nagydíján finoman szólva is túl motivált orosznak a Helmut Markóval előre beígért “egyeztetős, kibeszélős” megbeszélése nem sikerült jól – írja a HVG.

Elképesztő hír jelent meg a BBC-n: a forma1-es Red Bull a múlt hétvégén, az orosz nagydíj startja után előidézett balesete miatt kirúgra Danyiil Kvjatot!

A dupla ütközés amit az orosz versenyző túlzott agresszivitása idézett elő, és az istálló korábbi pilótájának, a négyszeres világbajnok Vettelnek a kiesését jelentette, úgy látszik, nem volt már kimagyarázható. Kvyat a döntés értelmében helyet cserél a fiókcsapatnál, a Toro Rossónál második éve villogó Max Verstappennel. A következő, spanyolországi futamon így az orosz pilóta Carlos Sainz, a holland Daniel Ricciardo csapattársaként folytatja a szezont.

Az ominózus rajt utáni csetepaté így nézett ki a nézőtérről:

A motorsport.com szerdán este még azt valószínűsítette, hogy Kvjatot a csapata csak figyelmeztetésben részesíti, valamint esetleg kilátásba helyezik számára, hogy ha a követkető, barcelonai futamon is problémák lesznek vele, úgy az autóját Max Verstappennek adják oda. (Érdemes visszaidézni: Kvjat Kínában is majdnem kiütötte Vettelt, aki akkor – kivédve a csattanást – a csapattársát, Raikkonent találta el, és így az ő versenyét tette tönkre, de ezta manővert a Red Bull még heylesnek és jogosnak találta.)

Az ügy pikantériája, hogy az orosz pilóta manőverét több egykori versenyző, de a versenybírók sem ítélték egyértelműen veszélyesnek. Annyira legalábbis nem ,mint korábban Grosjean, aki egy futamos eltiltást kapott egy, a start után hasonlóan túlizgult manővere, illetve az ezzel előidézett balesete miatt. A Toro Rossoba most “lefokozott” Kvyjat 3 büntetőpontot kapott.