Áttörte a határt egy embercsempész Letenyénél


Áttörte a határsorompót autójával egy embercsempész csütörtökre virradó éjjel Letenyén, a kifelé vezető oldalon, majd nem sokkal távolabb otthagyta a járművet és az abban szállított migránsokkal együtt elfutott – közölte a rendőrség.

Az M7-es autópálya letenyei határátkelőjénél nem sokkal éjfél után jelent meg egy magyar rendszámú egyterű a kilépősávban. Amikor a rendőrök ellenőrizni akarták az autót és utasait, a sofőr hirtelen gázt adott és a sorompót áttörve elhajtott Horvátország irányába.

A jármű még magyar területen megállt, majd a kocsit hátrahagyva a vezető az utasokkal együtt elfutott. A rendőrök kora reggel, az M7-es autópálya mellett elfogtak a menekülők közül két-két pakisztáni, bangladesi és afgán férfit, majd néhány órával később egy pakisztáni társukat.

Az illegális bevándorlóknak nem voltak a schengeni tagállamokba beutazáshoz és az ottani tartózkodáshoz szükséges papírjaik, ezért idegenrendészeti eljárást indítottak ellenük. Kihallgatásuk során elmondták, hogy az embercsempész segítségével Olaszországba akartak eljutni. A sofőr még nincs meg, a kocsit lefoglalták.