Kézilabdás lányokra törték rá az ablakot migránsok Körmenden


Kézilabdázó lányokat bámuló bevándorlók törték be a körmendi befogadó állomással szomszédos sportcsarnok ablakát – adta hírül az atv.hu. Az edzések határozatlan ideig elmaradnak.

Botrány tört ki Körmenden, ahol az atv.hu információi szerint migránsok törték rá az ablakot a kézilabdás lányokra. A portál szerint az eset a múlt héten újranyitott befogadó állomás melletti sportcsarnokban történt.

A beszámoló szerint a befogadó állomás sátrai a helyi szupermarkettel szemben, a BM Rendészeti Szakközépiskolájával egy ingatlanon találhatók. Itt működik a sportcsarnok is, amelyet ugyanazon a kapun keresztül lehet megközelíteni, mint a menekülttábort. A befogadó állomás egyik oldala közvetlenül szomszédos a rendészeti szakközépiskola sportcsarnokának üvegfalával.

Szerdán itt gyűltek össze a bevándorlók, és a junior-serdülő leánycsapat edzését kezdték el nézni. A rendészeti iskola ügyeletes tisztje kiment hozzájuk, és távozásra szólította fel őket, erre az egyik férfi berúgta az ablakot.

Faragó András, a Körmendi DMTE Egyesület Elnöke az atv.hu-nak elmondta, hogy az edzést azonnal meg kellett szakítani, és a lányokat biztonságba helyezték. Mint mondja, a szülők teljesen fel vannak háborodva, hogy a város nem védi meg a gyerekeiket, és nem értik, hogy ha ennyi rendőrt kivezényeltek a közbiztonság javítására, miért éppen az egyik legforgalmasabb sportlétesítménynél nem valósult meg az őrzés-védés. Miután sok szülő jelezte, hogy addig nem hozzák sportolni a gyermekeiket, amíg a csarnok mellett migránsok tanyáznak, az edző kénytelen volt kiírni, hogy
egy ideig szünetelnek az edzések.

Az üggyel kapcsolatban a körmendi polgármester sajtósa az Origónak annyit mondott: Bebes István tájékoztatást kért a Vas megyei rendőrkapitányságtól.