Grojszman nem fogadta el Moszkal lemondását


A miniszterelnök nem hajlandó meneszteni Moszkalt, Kárpátalja kormányzóját, aki pénteken nyújtotta be lemondását. Moszkal szerint, elbukott a cigarettamaffiával szemben, ezért nem akarja folytatni munkáját – írja a zak-kor.net.

A miniszterelnök Facebookon válaszolt, mert a kormányzó is Facebookon üzent neki. Először is bejelentette, hogy a korrupcióellenes ügynökségnek és az SZBU-nak is átadja azokat az információt, amit írt neki Kárpátalja kormányzója.

„Másodsorban senkinek sem engedem meg, hogy az ultimátumok nyelvén beszéljen velem”

– írta a miniszterelnök megjegyezve, hogy nem szándékozik kérni az elnöktől Moszkal lemondását. Úgy gondolja, hogy együtt kell dolgozniuk a korrupció ellen. A vámügyi parancsnok kinevezésével kapcsolatban azt válaszolta, hogy ezzel kapcsolatban egy új hagyományt kell teremteni, hogy annak vezetőjét pályázat útján válasszák meg.

„Önt és a kárpátaljai vám vezetőjét várom jövő héten az irodámban”

– zárta le szavait a miniszterelnök.

Moszkal közben személyes oldalán bejelentette, hogy május hetedikétől szabadságot vesz ki és mindaddig nem tér vissza, amíg Kolesznyikovot nem helyezik vissza a kárpátaljai vám élére. Elmondása alapján a megyei vámparancsnok eltávolítása csak a bűnözőknek kedvez.

„Akkor térek vissza, amikor Kijev végre nem tekint úgy Kárpátaljára, mint valami politikai kisérletre”

– jelezte Moszkal.