Afganisztán: két busz és egy tartálykocsi ütközött, sok a halott


Súlyos, mintegy ötven ember halálát okozó közúti baleset történt Afganisztánban: két autóbusz egy üzemanyag-szállító teherautóval ütközött, ami hatalmas robbanást idézett elő – közölték a hatóságok.

A szerencsétlenség az ázsiai ország középső részén található Gázni tartomány Mokor nevű körzetében történt. Dzsavid Szalangi, a gázni kormányzó szóvivője azt mondta, hogy a két autóbusz – amelyeken nagyjából 125-en utaztak – Kabulból Kandahárba tartott, amikor belerohant egy szembejövő üzemanyag-szállító tartálykocsiba. Az ütközés nyomán keletkezett tűz pillanatok alatt beborította mindhárom járművet.

A szóvivő közölte, hogy a hadsereg egységei a helyszínre siettek és sikerült kimenteniük néhány utast a lángok fogságából. Ötvenen azonban meghaltak, 73-an pedig megsérültek, utóbbiak közül sokak állapota válságos.

A szerencsétlenség még a közismerten veszélyes országutakkal rendelkező Afganisztánban is súlyosnak számít, de egyelőre nincs arra utaló jel, hogy egy közúti balesetnél többről lenne szó. A közösségi oldalakra feltöltött fényképeken látható, hogy a baleset helyszínén sűrű fekete füst száll a levegőbe a kiégett autóbuszok roncsai felett.

mti