Torgyán 1 forintért venné vissza KárpátaljátA kisgazdapárt néhai elnöke, Torgyán József a Blikknek adott interjút. Az egykori politikus a baracklekváros palacsinta mellett Kárpátalja visszaszerzéséről is beszélt a bulvárlapnak.

Torgyán elmondta, hogy bár fel akarja támasztani az FKGP-t, de ő ebben a „mocskos politikában” már nem kíván részt venni. Egyelőre azonban a méltó utódját sem találta meg, de Torgyán továbbra is optimista: a rendszerváltás hajnalán sem látszott megfelelő személy a Független Kisgazdapárt vezetésére, de aztán szerencsére váratlanul berobbantam a politikába.

A bulvárlapnak Torgyán elmondta, hogy Orbán Viktor anyósa és apósa Torgyán-rajongó volt akkoriban, és abban is biztos, hogy a vejük helyett inkább ő rá szavaztak.

A volt kisgazda politikus korábban azt javasolta, hogy Magyarország vásárolja vissza Kárpártalját az ukránoktól. Torgyán szerint ez a kérdés már 1991-ben is komolyan felmerült, de akkor Antall József nem élt ezzel a lehetőséggel. Ukrajna uniós csatlakozás előtt áll, egy orosz politikus szerint Kárpátalja minket illet, úgyhogy Torgyán József szerint nem reménytelen a helyzet:

“Szóval le lehetne ezt tárgyalni. És természetesen nem döntené romokba az államkasszát, mert névleges, mondjuk 1 forintos vételárért cserélne gazdát a terület.”

Az egykori politikus legnagyobb politikai hibájának nevezte, hogy 2000-ben nem vállalta el az államfői posztot. Torgyán ugyanakkor mégsem sajnálja, hogy nem lett államfő, mivel „már rég nem élne”, ha akkor elvállalja, ezt azonban nem volt hajlandó bővebben kifejteni.


Lájkolta már a KárpátHír Facebook oldalát?