Lángba borult több épület is Kairóban, óriási a káosz


Tűz ütött ki Kairó belvárosában: legalább 74-en megsérültek, miközben lángba borult egy szálloda és számos, a közelében álló épület a hétfő reggeli órákban – közölték egyiptomi mentőszolgálatok.

Egyelőre nincsenek értesülések halálesetekről. A sérültek többsége légzési nehézségekkel küzd; az emberek felét a helyszínen látták el, míg a többieket közeli kórházakba szállították – tették hozzá a mentőszolgálatnál.

A tűz röviddel éjfél után ütött ki a hatemeletes Andalusia hotelben az egyiptomi főváros sűrűn lakott, lepusztult el-Ataba nevű negyedében. A hotel vendégeit evakuálták. A lángok azonban hamarosan átcsaptak legalább három közeli épületre, köztük egy raktárépületre is – közölte a MENA egyiptomi hírügynökség belügyminisztériumi forrásokra hivatkozva.

A tűz utcai árusok több tucatnyi bódéját, és kisebb útszéli üzleteket is lángba borított.
A lángokat csak hat óra alatt tudták eloltani, miközben az árusok erkélyeken másztak fel a raktárépületbe, hogy mentsék portékáikat.
A tűz oka egyelőre nem ismert, de a hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

“Az egész terület lángra kapott, épületek és az üzleteink is. Minden káoszba fordult” – panaszkodott a helyi árusok egyike.

mti