Meglőttek egy migránst a magyar-szlovák határ szlovák oldalán


Meglőttek a szlovák vámőrök egy migránst intézkedés közben a szlovák-magyar határ szlovák oldalán lévő Nagymegyer (Velky Meder) közelében hétfőre virradóra – közölte saját információkra hivatkozva a Sita szlovák hírügynökség.

Közben bár hétfő hajnalra megszűnt a torlódás az M1-es autópályán, de a reggeli hírek ismét dugóról számoltak be az osztrák hatóságok szúrópróbaszerű ellenőrzése miatt. A magyar rendőrség azt is közölte, hogy közel kétszáz határsértőt fogtak el a hétvégén.

A szlovák hatóságok négy, migránsokat szállító személyautót tartóztattak föl, azt követően, hogy átlépték a határt. Az egyik autó a vámőrök felszólítása ellenére sem állt meg, ezért lövéseket adtak le rá. Az egyik migráns, egy nő, megsebesült – írta a hírügynökség.

A letartóztatott migránsokat átadták az illegális bevándorlás elleni belügyi egységnek.

Folytatódnak az osztrák ellenőrzések a magyar határon

Hétfő hajnali 4 órára megszűnt a torlódás az M1-es autópályán, a hegyeshalmi határnál – közölte a rendőrség a honlapján, de a reggeli hírek ismét dugóról számoltak be az osztrák hatóságok szúrópróbaszerű ellenőrzése miatt.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a közleményében felidézte, korábban az osztrák hatóságok szúrópróbaszerű ellenőrzése miatt több kilométeres sor alakult ki a személygépjármű forgalomban, ám hajnali négy órakor már folyamatosan haladhatott a forgalom.

A reggeli sajtóhírek szerint azonban az ingázók arról számoltak be, hogy az autópályán ismét torlódás alakult ki a határellenőrzések miatt.

A megyei rendőr-főkapitányság kéri a gépjárművezetőktől, hogy indulás előtt a rendőrség honlapjának határinfo oldalán tájékozódjanak az átkelőhelyeken kialakult várakozási időkről.

Az osztrák hatóságok vasárnap szórópróbaszerű ellenőrzéseket tartottak, ezért torlódott fel többször is a forgalom Hegyeshalomnál. Vasárnap délután körülbelül 13 kilométeres sor alakult ki a személygépjármű forgalomban, este hét óra körül azonban már folyamatosan haladhatott a forgalom, de este fél 11 után ismét 5 kilométeres torlódás alakult ki.

mti