Petrovszkij: A cél, hogy kiszolgáljuk a közönséget!


Május 15. és 17. között a börvingesi Kárpáti Arénában rendezik az ukrán női kézilabda-bajnokság felsőházi rájátszásának utolsó negyedik fordulóját. Az utóbbi három kör – Brovariban, Herszonban és Lembergben – a címvédő Halicsanka szárnyalásáról és a Kárpáti mélyrepüléséről szólt.

A lembergi egylet sikereivel ledolgozta hátrányát a rájátszás előtt még listavezető ungváriakkal szemben. Kárpáti botladozásai révén viszont egyre nagyobb hátrányba került a bajnoki címért folyó harcban, ami a klubot sújtó sérüléshullámmal is magyarázható. A Halicsankának a címvédéshez elegendő egyetlen pontot szereznie az utolsó három ungvári mérkőzésen.

„Hazai környezetben játszunk, így a cél, hogy kiszolgáljuk a közönséget! Ez fog minket motiválni. Az ünnepeket követően megkezdtük a felkészülést az utolsó fordulóra. Megterhelő idény van mögöttünk, ezért az ungvári kalandparkban megpróbáltunk kicsit lazítani. Ami a sérülteket illeti, bízunk abban, hogy Ivanna Mihovics tudja majd vállalni a játékot. Darina Kot, Tetyana Kilcs és Nagyija Voronova ebben a szezonban már nem lép pályára” – nyilatkozta Borisz Petrovszkij, az Ungvári Kárpáti vezetőedzője.

A tréner kérdésre válaszolva elmondta, hogy változások várhatóak az ungváriak keretében a nyári szünetben. Van, aki eligazol, míg mások külföldön képzelik a jövőjüket. Ám Petrovszkij erről, majd csak az utolsó kör és a kupadöntő után ígért bővebb tájékoztatást.

Az utolsó forduló programja:
2016. május 15.
Halicsanka–Dnyiprjanka
Kárpáti–Szpartak
2016. május 16.
Szpartak–Halicsanka
Dnyiprjanka–Kárpáti
2016. május 17.
Dnyiprjanka–Szpartak
Halicsanka–Kárpáti
14:45-től (kelet-európai idő) díjkiosztó ceremónia.