Ajándékcsomagok Kárpátaljára


A Kárpátaljáért felelős Kormánybiztosság és a Kárpátaljai Magyar Pedagógus Szövetség szervezésében mától ötven kárpátaljai magyar és ukrán tannyelvű iskolában ajándékcsomagokat osztanak szét.

A Kormánybiztosság már eddig is sok gesztust tett a Kárpátalján élő többségi és kisebbségi nemzet irányába. A mostani program ezúttal a tanulókról szól és célja az, hogy a szükséget szenvedő szomszédos állam polgárai – nemzetiségre és vallásra való tekintet nélkül – érezzék, hogy a Magyarország a bajban is próbál segíteni.

Az ajándékcsomagokat, melyek különböző logikai, fejlesztő valamint magyar nyelv és népismereti játékokat tartalmaznak, a magyar fél több mint nyolcmillió forintból állítatta össze. A küldeményeket a magyar tannyelvű iskolák mellett azon iskolák kapják, ahol a diákoknak lehetőségük van a magyar, mint idegen nyelv tanulására, illetve az oktatási intézet a márciusban meghirdetett magyar nyelvoktatási program keretén belül helyet biztosít az érdeklődőknek a nyelvtanuláshoz.

A szervezők előzetes tervei szerint még a tanév vége előtt az összes érintett oktatási intézet megkapja az ajándékcsomagokat – közölte a Kárpátaljáért felelős Kormánybiztosság.