Magyar embercsempész autójában lőtték meg a szlovák rendőrök a szír nőt


Autós üldözés és lövöldözés árán sikerült csak megállítani a szlovák vámosoknak egy magyar embercsempészt hétfő hajnalban, aki még akkor is tövig nyomta a gázt, amikor a hátsó kerekeit már kilőtték. Vélhetően ez lett szír utasának a veszte, a hátsó ülésen ülő nőt egy golyó vesén találta, azonnal meg kellett műteni.

Az embercsempészek négy autóval konvojban léptek át éjjel fél egy körül Szlovákiába Vámossza­badinál. Az éppen járőröző szlovák vámosok egyből kiszúrták a kocsisort, és követni kezdték őket. Tíz kilométer után, Nagymegyer határában végül felszólították a sofőröket, hogy álljanak meg, az egyik magyar embercsempész azonban Mazdájával egy manőverrel leszakadt, és menekülőre fogta – írja a Blikk.

Eközben csaknem elsodorta az egyenruhásokat. Ők először csak figyelmeztető lövéseket adtak le, a magyar férfi azonban továbbszáguldott. A vámosok ezután már célzottan a kocsira tüzeltek, több golyó is átütötte a karosszériát, valamit a hátsó kerekeket is kilőtték.

A lövések egyike azonban átszakította a fémszerkezetet, és a hátsó ülésen lévő 26 éves szír nő hátába fúródott. A sodródó autó vezetője pár száz méterrel arrébb engedelmeskedett a következő járőrnek, és megadta magát. A sérült asszonyt azonnal kórházba szállították, a veséjét ért lövedéket kioperálták, állapota stabil. A mentők még négy menekültet szállítottak kórházba, őket kiszáradás miatt ápolják.