Ungvár nyerte a kupát


Az Ungvári FC futballcsapata hódította el a Kárpátaljai Megyei Kupát, miután a Munkácson rendezett döntőben 2–0-ra legyőzte a Nagyszőlősi FC-t.

A találkozón az ungváriak már az 5. percben vezetést szereztek Hegedűs Róbert révén. A gól után kiegyenlített, egyúttal lendületesebb játék jellemezte a mérkőzést. A 35. minutumban egy védelmi kihagyást követően Mikola Ilkovics mattolta az ugocsai kapust, kettőre növelve ezzel az ungváriak előnyét.

A félidő hajrájában felcsillant a remény a Nagyszőlősi FC előtt, ám Denisz Rebrik kihagyta a Jurij Csonka buktatásáért jogosan megítélt büntetőt.

A spori a 11-es előtt és után is kiosztott egy sárgát Miroszlav Lutyanszkijnak, az ungváriak kapus szájalásért mehetett idő előtt zuhanyozni. A folytatásban az emberelőnyben futballozó nagyszőlősiek birtokolták többet a labdát, több ígéretes helyzetet is kidolgoztak ám azokat nem tudták gólra váltani. Az eredmény a lefújásig nem változott, a fantasztikus légkörben lejátszott fináléban az Ungvári FC megvédte címét és a tavalyi szezon után idén is elhódította a kupaserleget.

Tizenkettedik alkalommal került ungvári együtteshez a Kárpátaljai Megyei Kupa, a megyeszékhely ezzel megelőzte az örökranglistán Munkácsot.