Grojszman egy hónapot adott Moszkaléknak


Volodimir Grojszman kormányfő Hennagyij Moszkal kárpátaljai kormányzóval és Roman Naszirovval, az állami adóhatóság vezetőjével egyeztetett a megyénk határátkelőhelyein zajló csempészet felszámolásáról.

Megbeszélésükre kedden került sor. Ezen a miniszterelnök egy hónapot adott Moszkaléknak a teljes rendteremtésre. Grojszman azt hangsúlyozta, meg kell szüntetni a vámudvarokon zajló korrupciót, fel kell számolni a különböző csempészési sémákat. Azt is mondta, holmi populista személycserékkel nem éri be.

Mint arról portálunk is írt, Volodimir Grojszman a Lemberg megyében tett munkalátogatása során helyezte kilátásba a korrupt vámügyi rendszerrel szembeni harcot. Egy új, a vámosok munkáját kontrollálni hivatott szerv felállítást is beharangozta.

Előzőleg pedig Moszkal fakadt ki amiatt, hogy Kijevben szemet húnynak afölött, ami a kárpátaljai átkelőkön zajlik, ezért arra kérte a miniszterelnököt, kezdeményezze az államfőnél az ő eltávolítását, mert képtelen tovább nézni a csempészetet. Porosenko elnök azonban maradásra bírta egyik legmegbízhatóbb káderét, akit ugye a 2015 júliusi munkácsi vérengzés után nevezett ki Kárpátalja élére.