Kivégezték Tajvanon a metrón késelő ámokfutót


Az akkor 21 éves ámokfutó, Tajcsung város másodéves egyetemi hallgatója a csúcsforgalom idején rántott kést egy zsúfolt szerelvényen. Az áldozatok 20-as, 30-as és 40-es éveikben járó utasok voltak.

Egy 10 centiméteres pengéjű késsel ölt, de találtak nála egy ennél háromszor hosszabb pengéjűt is. Amikor elfogták, azt mondta, hogy gyermekkora óta készült a tömeggyilkosságra.

Csenget már tavaly halálra ítélték, de az ítéletet csak szerda reggel hajtották végre. A kivégzés ellen az utóbbi hónapokban tiltakozott több jogvédő csoport, de a legfelsőbb bíróság alig három hete helybenhagyta az ítéletet.

A sajtóbeszámolókban megszólaltatott hozzátartozók, köztük az egyik áldozat apja a helyi médiában úgy nyilatkoztak, hogy elégtételt éreznek, miután a bűnöst a legsúlyosabb büntetéssel sújtották.

Csent korábban úgy jellemezték, hogy antiszociális, narcisztikus alkat, éretlen és pesszimista életfelfogású. Úgy tudni, megszállottja volt a véres videojátékoknak, és horrortörténeteket írt. Szülei állítólag egyetértenek a halálos ítélettel, gyermekük tettét megbocsáthatatlannak tartják. Kivégzését Csen Ming-tang, az igazságügyi tárca helyettese jelentette be szerdán Tajpejben.

mti