Íme a pünkösdi időjárás


Ma napközben északkeleten is megszűnik a tartós eső, ezt követően a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett az erősen megnövekvő gomolyfelhőkből többfelé várható zápor, zivatar. A délnyugati szelet sokfelé erős, zivatarok idején viharos lökések kísérhetik – írja az Időkép.

Szombaton is sok felhő lesz felettünk, többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Élénk, erős lesz a nyugatias irányú szél. A minimumok 9-14, a maximumok pedig 15-21 fok között alakulnak.

Vasárnapra virradó éjszaka hidegfront érkezik, így napközben sokfelé erős lehet az északnyugati szél. Kezdetben többfelé lehet eső, zápor, délután viszont a keleti országrész kivételével egyre többfelé megszűnhet a csapadék, felszakadozhat a felhőzet. Napközben 13-18 fok valószínű.

Nem lesz igazán jó idő

Hétfőn és kedden a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarhatják meg, és elszórtan kialakulhatnak záporok is. Élénk, időnként erős lehet még az északnyugati, nyugati szél. Hűvösebbé válnak a reggelek, délutánonként pedig 13 és 18 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.