Gázgyárnál robbantottak – sokan meghaltak

sziria

Pokolgépes támadást hajtottak végre az iraki főváros közelében egy állami gázgyár ellen, a merényletben legalább 11-en életüket vesztették, 21-en pedig megsebesültek – közölték rendőrségi források.

A tájékoztatás szerint helyi idő szerint reggel 6 órakor autóba rejtett pokolgép robbant a Bagdadtól 20 kilométerre északra lévő Tadzsiban található létesítmény főbejáratánál. Ezt követően legalább hat, robbanómellényt viselő támadó lépett be az üzembe, ahol összecsaptak a biztonsági erők tagjaival. Hírügynökségi értesülések szerint az őrök további robbantásokat akadályoztak meg, végeztek ugyanis az összes behatolóval.

A halálos áldozatok között vannak rendőrök és a gyár legalább három munkása is.

Az üzem egyik közelben élő alkalmazottja elmondta, hogy a rendőrség és a hadsereg több tucat járműve érkezett a támadás helyszínére, ahol nagyjából egy órán át zajlott a tűzharc.

A bagdadi műveleti parancsnokság egyik szóvivője közölte, hogy az incidens nyomán a gyárban három gáztároló kigyulladt. A helyszínre tűzoltók siettek.A történteket az Iszlám Állam (IÁ) vállalta magára, azon belül is a Kalifátus katonái nevű csoport – jelentette a dzsihadista szervezettel kapcsolatban álló Aamaq hírügynökség.

mti