Ismét növekszik a feszültség a kelet-ukrajnai fronton


Élesedik a helyzet Kelet-Ukrajnában a frontvonal mentén, Kijev szerint az oroszbarát felkelők az elmúlt 24 órában legalább 20 alkalommal nyitottak tüzet az ukrán hadsereg állásaira – közölte szombaton a hadműveleti parancsnokság.

A „legforróbb” pontok továbbra is az ideiglenesen megszállt Donyeck megyei kijelölt ütközőzónában vannak. A kijevi hadműveleti parancsnokság sajtószolgálata Facebook-oldalán azt közölte, hogy a felkelők több alkalommal is tüzet nyitottak az Avgyijevka település mellett lévő ukrán állásokra. A jelentések szerint 82 milliméteres aknavetőkkel, valamint nagy kaliberű golyószórókkal és gránátvetőkkel lőtték az ukrán katonákat. Marinyivka település közelében gránátvetők mellett ellenséges mesterlövész vette tűz alá az ukrán hadsereg állásait.

A közlemény szerint Mariupol környékén sem csillapodtak a harcok: a felkelők gránátvetőkkel lőtték Sirokine és Granitne melletti ukrán állásokat. Novogrigorevka környékén BMP típusú harckocsiról nyitottak tüzet a terrorellenes műveletek övezetében harcoló ukrán katonákra.