Gomolyfelhők, záporok, felmelegedés


Hétfőn északnyugat felől csökken a felhőzet. A többórás napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen, és elszórtan (főleg a Dunántúlon) zápor is kialakulhat. Az északnyugati szél erős marad. A hőmérséklet reggel 5, délután 15 fok körül alakul. Hidegfronti hatás várható. Az autósoknak az erős oldalszél miatt kell figyelmesebben közlekedniük – írja a Köpönyeg.

Kedden változóan felhős lesz az ég és szórványosan zápor is előfordul. Csak délutántól gyengül az északnyugati légmozgás. Reggel a fagyzugos helyeken talajmenti fagy várható, egyébként 1 és 7 fok között alakulhat a legalacsonyabb hőmérséklet. Délután 16 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán változó idő lesz, a gyakran erősen megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan fordulhat elő zápor. Tovább mérséklődik a szél, és erősödik a nappali felmelegedés is. 17 fok körül alakul a csúcsérték.

Csütörtökön a reggeli napsütést napközben nyugat felől felhősödés követi és déltől egyre többfelé valószínű zápor, zivatar. A délkeleti szél pár fokkal melegebb levegőt szállít, délután már 20-21 fok ígérkezik.

Pénteken reggel párás időre van kilátás. Napközben változóan felhős idő várható, szórványosan záporral, zivatarral. Marad a 20-21 fokos maximum.

forrás_vs.hu